Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjanićevo ‘da’ Barceloni danas se nalazi na naslovnoj stranici uglednog šanskog magazina

Preuzmite sliku

Ugledni španski Mundo Deportivo je u današnjem izdanju posvetio naslovnu stranicu našem Miralemu Pjaniću, koji je prema pisanju španskih i talijanskih medija blizu preslaska u Barcelonu.

Pjanićevo “da” nalazi se na naslovnoj stranici Mundo Deportiva i Španci navode da je preostalo još da se Juventus i Barcelona dogovore oko detalja transfera.

Navodno, brazilski fudbaler Arthur Melo bi trebao u Juventus, a Miralem Pjanić u suprotnom smjeru.

Talijanska Gazzetta je jučer objavila da je Miralem pristao na transfer u Barcu te da će godišnje zarađivati osam miliona eura, što je dva miliona više nego što sada dobija u Juventusu.

Prije nekoliko dana španska Marca je analizirala igru Pjanića i zaključila da se idealno uklapa u stil igre trenera Barcelone.

“Pjanić je od dolaska iz Rome u Juve postao “mozak” veznog reda tima iz Torina pokazujući inteligenciju i razumijevanje taktike. Ima izuzetno precizan pas i dugu loptu bolju od većine sadašnjih veznih igrača Barce. Možda je i najimpresivnija njegova izdržljivost, s obzirom da je rijetko bio povrijeđen u dresu Juventusa i propustio je mali broj susreta”, piše Marca.

Pjanić je ugovorom sa Juventusom vezan do ljeta 2022. godine, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 52 miliona eura. (Reprezentacija.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,