Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjanić se družio sa polaznicima Akademije Juventusa u BiH (FOTO)

Preuzmite sliku

Naš reprezentativac Miralem Pjanić posjetio polaznike Akademije Juventusa, koji treniraju tokom cijele godine, a imaće priliku da se dokažu i u Italiji.

As naše fudbalske reprezentacije Miralem Pjanić družio se sinoć sa polaznicima Akademije torinskog Juventusa u hotelu Malak na Ilidži. Mlade nade koje treniraju u kampu slavnog italijanskog kluba u Sarajevu sa poznatim svjetskim trenerima bile su oduševljene posjetom Juventusove zvijezde Pjanića, kojem su uručili i tortu, te će sigurno dugo pamtiti lijepe trenutke provedene u njegovom društvu. Pjanić je ispunio želju dječacima da se fotografišu sa njim i podijelio im autograme.

„Lijepo je biti sa djecom koja igraju fudbal. Meni je drago igrati u Juventusu i ova akademija daje mogućnost djeci da se dokažu pošto imaju dobre trenere. Dječaci će imati priliku i da se dokažu u Italiji. Ovo je lijepa priča i pozitivna za svu djecu“, rekao je Pjanić.

Jedan od najboljih fudbalera bh. selekcije izjavio je da naš tim ne bi trebao imati problema da pobijedi Gibraltar u petom kvalifikacionom meču za SP, koji se igra u subotu u Zenici.

„Favoriti smo, ali neće biti jednostavno, pošto je riječ o utakmici u kojoj se moraju osvojiti tri boda. Nadam se da ćemo do poluvremena postići dva ili tri gola i tako olakšati posao. Drago mi je što je selektor podmladio sastav. Svi igrači koji su na spisku zaslužili su poziv i igraju u odličnoj formi, te je poziv u reprezentaciju dobar i za nas, i za njih, kako bi se uklopili u tim“, smatra Pjanić. (nfsbih.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje