Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjanić poslao oštru poruku: Puno se priča o meni, ekipa ne zavisi od jednog igrača

Preuzmite sliku

Miralem Pjanić je bio među najboljim igračima u pobjedi BiH nad Finskom od 3:2 u meču trećeg kola grupe 3 UEFA B Lige Nacija.

Pjanić je zabio gol iz penala, a onda sjajno asistirao kod drugog gola za BiH, a nakon utakmice je bio prilično ljut zbog određenih kritika.

“Previše pričati u zadnje vrijeme i govorite loše stvari. Mora se čestitati ekipi, ne igraču, a tako je i kad se izgubi. Svi su krivi. Nadam se da ćemo dobro završiti. Sada idemo na zasluženi odmor. Prvoplasirani smo, neka tako i ostane“, rekao je Miralem za BHT1 nakon utakmice.

Pjanić ističe da sve zavisi od nas da li ćemo završiti na kraju na prvom mjestu.

“Sve zavisi od nas. Ova ekipa sve više dobija na nekom iskustvu, a to nam je nedostajalo u Crnoj Gori. Vidjelo se u nekim akcijama i večeras. Mnogo je mladih igrača. Imamo ogroman potencijal, a sada je do nas. Selektor je pronašao sistem koji nam više odgovara, više ulazimo u prilike te smo to dokazali u zadnjim utakmicama. Sada se želimo dobro odmoriti te spremiti za novu sezonu koja ide brzo“.

BiH je nakon četiri kola prva u grupi 3 sa osam bodova, dok su drugi Crnogorci sa sedam.

Naša selekcija u narednom kolu u septembru igra protiv Crne Gore na svom terenu i u slučaju pobjede osvojit će prvo mjesto.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje