Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjanić: Odigrali smo dobar meč, bod je dobar, idemo igrati protiv Poljske

Preuzmite sliku

Miralem Pjanić je nosio kapitensku traku u remiju BiH i Nizozemske (0:0) u Zenici, a nakon završetka meča bio zadovoljan igrom našeg nacionalnog tima protiv favoriziranih gostiju.

“Na zagrijavanju sam rekao momcima da zaboravimo ono što je bilo na Grbavici protiv Sjeverne Irske i da moramo ići dalje. Fudbal je takav. Razočarani smo, ali moramo ići naprijed. Dobro smo večeras igrali protiv veoma dobrog protivnika. Imali smo i mi svoje šanse, a oni nisu bili loši. Odigrali smo dobar meč i ovaj bod je dobar. Sada idemo igrati protiv Poljske”, istakao je Miralem za NOVU BH i dodao:

“Oni su pred kraj bili veoma opasni i igrali na duge lopte. Svi naši igrači su se borili da bar osvojimo taj bod. Da smo u prvom poluvremenu možda odigrali neke kontre bolje mogli smo zabiti gol. Čestitam momcima na dobroj igri. Protiv Poljske ćemo igrati otvoreno. Pobijedili su nas ovdje i igraju redovno na velikim takmičenjima. Bit će teško, ali ćemo pokušati osvojiti bodove.”

  • Vezano | Krunić: Pokazali smo navijačima da možemo bolje, uvijek dajemo maksimum

    Pjanić se kratko osvrnuo i na početak sezone u Barceloni.

    “Što se tiče moje igre, dvije sedmice sam bio u izolaciji zbog korone. Onda sam stigao u Barcu i polako ulazim u formu. Važno mi je bilo da uđem u formu. Za sada ide sve kako treba. Rezultati su nam dobri, bit će utakmica i ja sam spreman. Na meni je da radim i nadam se da ću dobiti veću minutažu.”

    Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,