Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjanić: Nisam mogao ostati u Koemanovoj Barceloni, a Bešiktaš je pokazao veliki interes

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac Miralem Pjanić izjavio je da je u redove Bešiktaša prešao nakon što je taj istanbulski klub pokazao snažnu želju za njegov dolazak, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pjanić je nedavno stigao na posudbu iz Barcelone u redove turskog prvaka Bešiktaša, a za italijanski list “Tuttosport“ je kazao da nije mogao ostati u Barceloni koju s klupe vodi holandski trener Ronald Koeman, a da je Bešiktaš u posljednjim danima transfer perioda pokazao veliku želju za njegovim dolaskom.

“Nisam mogao ostati u Koemanovoj Barceloni jer bi to značilo da gubim još jednu godinu, a želim igrati. Bešiktaš je prvak Turske i igra u Ligi prvaka. Ima crno-bijeli dres. Veoma lijepo su me dočekali. Bit će to lijepo iskustvo“, kazao je Pjanić.

Pjanić je također kazao da je imao želju da se vrati u Juventus jer voli taj klub iz Torina, ali da su uvjeti tržišta teški.

“Sada mi je želja da s Bešiktašem doživim lijepe trenutke karijere“, kazao je 31-godišnji Pjanić koji večeras očekuje debi u dresu istanbulskog kluba u meču turske Super lige protiv Yeni Malatyaspora.

Pjanić je u Juventusu igrao sa Cristianom Ronaldom, a u Barceloni sa Lionelom Messije, a za italijanski list je kazao da je izuzetno sretan da je imao tu privilegiju igranja sa dvojicom najboljih fudbalera svijeta.

“Leo i Cris su različiti, ali ujedno i veoma slični. Maksimalno treniraju i igraju za pobjedu tima. Ronaldo pazi i na najsitnije detalje, ali nemojte misliti da Messi manje radi od njega. Leo ima izniman talent“, kazao je Pjanić i dodao da su Messi i Ronaldo su vanzemaljski igrači, a da je uživao i u igranju sa Paulom Dyabalom kojeg također smatra izvanrednim fudbalerom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,