Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjanić: Jedinstvena je prilika da u karijeri igrate zajedno sa Messijem i Ronaldom

Preuzmite sliku

Juventus i Barcelona će u srijedu od 21,00 sati u Torinu igrati utakmicu drugog kola grupe G Lige šampiona, a Miralem Pjanić (30) je govorio na press konferenciji uoči ovog duela.

Pjanić je krajem jula ove godine upravo iz Juventusa stigao u Barcelonu i za njega će ova utakmica biti od posebnog značaja.

“Uzbuđen sam i sretan što se ponovo vraćam u Torino. Ovdje sam proveo četiri godine i imam lijepa sjećanja. Što se tiče utakmice, uvijek želim da igram. Malo sam kasnio sa pripremama zbog korona virusa i prilagođavam se od dolaska u klub. Sada se osjećam dobro i spreman sam”, kazao je Pjanić na početku svog obraćanja.

Miralem ističe da je Barceloni cilj da osvoji tri boda protiv Juventusa, iako je im je jasno da to neće biti lagano.

“Stigao sam u Barcu da pomognem klubu u Ligi šampiona i La Ligi. Treniram dobro i čekam odluku trenera o tome da li ću igrati. Juventus ima jak tim i bit će teško igrati. Ipak, naš cilj je da budemo bolji i osvojimo tri boda. Poznajem Juventus veoam dobro i jedva čekam susret. Ukoliko budem na terenu, dat ću sve od sebe u dresu Barce, a to sam radio i kada sam bio u Juventusu. Ekipa ima kvalitet da bude uspješna. U ligi nismo tamo gdje bismo htjeli da budemo, ali sezona je duga.”

Naš reprezentativac je još jednom kazao da je za njega aktuelni saigrač Lionel Messi najbolji igrač svih vremena.

“Messi je najbolji igrač svih vremena i privilegija je igrati s njim. Jedinstvena je prilika da u karijeri igrate zajedno sa Messijem i Ronaldom”, govori Pjanić i kratko komentariše slabu formu njegovog saigrača Griezmanna:

“Grizmeann je golgeter i odličan igrač. Siguran sam da će igrati dobro u narednim mečevima. Kada počne zabijati golove, on će biti od velike važnosti za naš tim.”

Miralem je za kraj dodao i da se nada da će se navijači što prije vratiti na tribine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje