Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjanić je za nastup protiv Atletica dobio istu ocjenu kao Messi

Preuzmite sliku

Miralem Pjanić (30) je sinoć bio prvi put starter u jednom susretu španske La Lige, a njegova Barcelona je u derbiju poražena u Madridu od Atletica sa 0:1.

Pjanić je igrao do 83. minute za Barcu i portal Sofascore mu je dodijelio ocjenu 7.1.

Istu ocjenu je dobio i kapiten Lionel Messi, dok je Miralemov siagrač iz veznog reda Frenkie de Jong zaradio ocjenu 7.4. Upravo je de Jong imao najbolju ocjenu od svih fudbalera Barcelone.

Miralem je za 83 minute provedene na terenu imao 81 dodir sa loptom, tačnost pasova 90% (61 od 68), jedno ključno dodavanje, jedan udarac, četiri oduzete lopte, ali i devet izgubljenih posjeda. Pjanić je bio uspješniji u pet od sedam duela sa protivničkim igračima.

Što se tiče de Jonga, koji igra na istoj poziciji kao i Pjanić, on je za 90 minuta igre imao 89 dodira sa loptom, tačnost pasova 92% (73 od 79), četiri oduzete lopte te osam izgubljenih posjeda. Holandski fudbaler je bio uspješniji u sedam od devet duela sa igračima Atletica.

Najlošije ocijenjeni igrač u Barci bio je golman Ter Stegen sa 5.9, a upravo je njemački golman najveći krivac za gol koji je Atleticu donio tri boda.

Barcelonu već u srijedu očekuje nova utakmica i to u okviru grupne faze Lige Šampiona protiv kijevskog Dynama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,