Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjanić ili SMS zamjena za Kovačića

Preuzmite sliku

Nakon što je Mateo Kovačić otišao na posudbu u Chelsea, Real je krenuo u potragu za novim igračem sredine terena. Trener Blancosa Julen Lopetegui kazao je ranije da će morati naći zamjenu za vrhunskog igrača, kakav je Kovačić, kako bi njegova ekipa dobila potreban balans. Španski mediji odmah su krenuli špekulisati ko bi mogao biti zamjena za Hrvata, a kao glavni kandidati spominju se nogometaši sa Balkana.

Prvi je veznjak Juventusa i reprezentacije BiH Miralem Pjanić koji je nedavno produžio ugovor sa Starom damom. Smatra se da italijanski klub Mireta ne bi pustio ispod 80 miliona eura. Druga, skuplja opcija je igrač Lazija i srbijanske reprezentacije Sergej Milinković-Savić, koji je tri godine mlađi od Pjanića. Real bi za SMS-a morao dati najmanje 100 miliona eura, iako gazda nebesko plavih traži 20 miliona više.

Ukoliko se nagađanja pokažu isitinitim veću šansu da zaigra u kraljevskom dresu ima Pjanić zbog njegovog iskustva igranja u jednom od najboljih klubova svijeta. Do kraja roka ostalo je nekoliko sedmica i vrijeme će pokazati da li će na mjesto Hrvata doći Srbin ili Bosanac. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: