Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjanić i Džeko strijelci u velikom derbiju protiv Juventusa (VIDEO)

Preuzmite sliku

Veliki derbi 2. kola italijanske nogometne elite igra se na stadionu Olimpico. Roma je ugostila aktuelnog prvaka Juventus. Snage odmjeravaju timovi koji se nekoliko posljednjih godina bore za naslov prvaka Serie A. 

Ovaj dvoboj u fokusu je zanimanja bh. javnosti zbog toga što Romin dres nose dva bh. reprezentativca – Miralem Pjanić i Edin Džeko.

Fudbaleri Rome od prve minute zaigrali su otvoreno i tako jasno dali do znanja svom protivniku da silno žele pobjedu u ovom susretu.

Prvu pravu priliku za postizanje gola fudbaleri Rome su imali u 24 minuti kada se prvo Džeko našao u dobroj prilici koju nije uspio da iskoristi. U nastavku akcije Pjanić je na povratnu loptu Salaha sa oko 20 metara uputio sjajan šut prema golu Juventusa ali je savaznik Buffona bila stativa.

Od 61. minute derbija Italijanske serije A Roma je povela protiv Juventusa zahvaljujući majstoriji Miralema Pjanića sjajnim golom iz Slobodnog udarca.

Par trenutaka prije gola Pjanića, izglednu šansu za vodstvo Rome imao je i Edin Džeko ali je Buffon odbranio udarac. Ipak Edin Džeko je uspio da postigne svoj prvijenac u Seriji A. U 79. minuti Džeko je sjajno reagovao na ubacivanje Falquea i glavom matirao Buffona za prednost od 2:0. Iako sa čak dva igrača manje na terenu (crvne kartone dobili Rubinho i Evra) Juventus pred sami kraj utakmice uspijeva da preko  Dybalae smanji rezultat na 2:1.

Zanimljivo je da sam tokom karijere igrao protiv skoro svih velikih evropskih klubova ali nikada nisam igrao protiv Juventusa. Poštujem klub iz Torina, ali mi moramo dati sve od sebe za trijumf“, poručio je Džeko pred ovaj dvoboj.

Veznjak Rome i bh. reprezentacije Miralem Pjanić naglašava kako je dolazak Džeke u rimski klub dao novu dimenziju u igri Vučice.

Gosti iz Torina prije meča su kazali kako vjeruju da mogu nastaviti tradiciju dobrih igara na Olimpicu. Odlazak Vidala, Teveza i Pirla nadomjestili su angažmanom novih igrača čime su osnažili ekipu. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić je nova prijetnja za gol protivnika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,