Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjanić fantastično pogodio u ubjedljivoj pobjedi Juventusa u Udinama (VIDEO)

Preuzmite sliku

Juventus je u devetom kolu Serije A pobijedio Udinese na gostovanju, bilo je 2:6.

Udinese je došao u vodstvo u osmoj minuti preko Perice, a sedam minuta kasnije autogolom Samira gosti su izjednačili. U 20. minuti susreta Khedira je doveo Staru damu u vodstvo da bi šest minuta kasnije Juventus ostao sa igračem manje zbog isključenja Marija Mandžukića.

Nakon crvenog kartona prijetio je dva puta Jankto, ali nije uspio savladati Buffona, te se na poluvrijeme otišlo sa prednsoti Stare dame rezultatom 1:2. Dvije minute u nastavku su bile potrebne domaćima da dođu do izjednačenja, a strijelac je bio Danilo da bi pet minuta kasnije novu prednost Juventusu donio Rugani.

U 59. minuti susreta Khedira je postigao svoj drugi pogodak na utakmici da bi osam minuta kasnije Dybala postigao pogodak, koji je poništen zbog ofsajda. Igrala se 83. minuta kada je naš Riad Bajić sjajno ostavio loptu Maxi Lopezu, koji šutira pored gola da bi u 87. minuti Khedira trećim golom na utakmici postigao peti gol Stare dame, a konačan rezultat je postavio naš Miralem Pjanić u 90. minuti utakmice.

Miralem Pjanić je proveo svih 90 minuta na terenu i kod prvog gola Juventusa je centrirao, a Samir je postigao autogol dok je Riad Bajić u 82. minuti susreta zamijenio Pericu. Udinese-Juventus 2:6 (Perica 8’, Danilo 47’; Samir (ag) 14’, Khedira 20’, 59’, 87’, Rugani 52’, Pjanić 90’)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje