Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Piksi poslije Brazila: Hoću da znam zašto nismo trčali?

Preuzmite sliku

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi iznio je utiske poslije meča sa Brazilom.

Srbija je poražena od Brazila 2:0 na startu Svjetskog prvenstva u Kataru.

– Zaslužena pobjeda Brazila. Pogotovo u drugom dijelu utakmice, gdje su dominirali. Razlog tome je nešto je bilo iznenađujuće je jer smo pali fizički, nisam mogao ekipu da prepoznam u tom segmentu. Zašto tako? Ne znam. Umor vjerovatno. Isuviše je to veliki gubitak za nas i benefit za ekipu Brazila koja ima izvanredne igrače i koja će vas uvijek kazniti. To je to u principu. Prvo poluvrijeme je bilo solidno sa naše strane jer smo pokušavali da pariramo Brazilu, mislio sam da će u drugom biti isto tako i da ćemo im možda dati gol. Ali nismo uspjeli i to me je šokiralo, kaže Piksi.

Vezano | Brazil dominirao i rutinski pobijedio Srbiju 

U kojoj mjeri je uticalo to što bitni igrači nisu igrali, tačnije što neki nisu bili 100% spremni.

– To nam je poremetilo itekako. Mi smo ekipa koja ako nema tri udarne igle, čemu može da se nada? Imamo problem sa Mitrovićem, Vlahovićem i Kostićem. To je veliki problem. Povrede su došle kad im nije vrijeme. Imali smo i sreće malo tu sa te strane, ali učinićemo sve da se odmorimo i ovaj poraz ne mora da znači ništa. Izgubili smo od Brazila, ali može da se igra protiv njih, vidjeli ste u prvom poluvremenu.

  • Da li je sve to uticalo na ekipu? 

    – U svakom slučaju da jeste. Nisam nešto impresioniran u prvom, ali su u drugom iskoristili naše mane. Teško je napraviti bilo šta protiv njih. Da nisam poveo trojicu povrijeđenih, bila bi revolucija u Srbiji. Nadam se da će se odmoriti i da će biti spremni.

    Ostaje žal Piksiju što nismo bili u punom sastavu.

    – Žao mi je samo što nismo bili u ful sastavu i kako znamo da odigramo. To mi je jedino žao, ali imamo vremena da ispravimo par stvari. Nema panike, nema stresa, sve držimo u našim rukama.

  •  Poslije poraza od Njemačke 1990. godine, ekipa je krenula silovito. Da li je nešto slično, pošto je on bio akter toga? 

    – To je bilo zaista davno, ali dok god postoji šansa i dok je sudbina u našim rukama, vjerujemo. Imamo dvije utakmice i znamo šta treba činiti. Brazil treba da se zaboravi, ali hoću da znam zašto smo fizički pali. Zašto nismo trčali kao u prvom poluvremenu, šta je doprinjelo tome. Poslije te analize, poslije svega što je naš posao, vidjećemo šta je i da se okrenemo mečevima koje nas čekaju, ako želimo da idemo dalje. Mislimo da možemo. Moramo da pobijedimo i moramo da ih zaslužimo. I da molimo Boga da igrači budu bolji i spremniji i da ne osjećaju bolove, zaključio je Piksi, prenosi Blic.rs.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje