Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Piksi odgovorio hoće li ostati selektor Srbije nakon ispadanja sa Mundijala

Preuzmite sliku

Srbija je porazom 2:3 od Švicarske u trećem kolu skupine G ispala sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

Ekipa selektora Dragana Stojkovića Piksija grupnu fazu završila je na posljednjem mjestu s jednim bodom. U osminu finala idu Brazil i Švicarska, koji su osvojili po šest bodova, dok je Kamerun treći s četiri boda. Podsjetimo, Srbija je Svjetsko prvenstvo otvorila porazom od Brazila (0:2), a zatim je odigrala 3:3 s Kamerunom.

“Čestitao bih Švicarskoj na zasluženoj pobjedi. Nismo zadovoljni rezultatom, ali s obzirom na sve probleme pri dolasku ovamo, s obzirom na fizičku pripremljenost, odnosno ozljede ključnih igrača, učinili smo sve kako bismo ih vratili. No to je prevelik problem za nas. Momci su se borili, dali su sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno za ovaj nivo. Postoje opravdani razlozi”, rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Pitali su ga hoće li ostati selektor Srbije. “Naravno, u martu počinjemo kvalifikacije za Evropsko prvenstvu, imamo veliku želju igrati ondje. Bit ću puno zadovoljniji ako će mi igrači biti zdravi i u top formi”, dodao je izbornik Srbije.

  • “Treba biti dostojanstven u pobjedi i porazu”

    “Treba biti dostojanstven u pobjedi i porazu. Imali smo uspjehe zadnjih godinu pol dana. Sada je došao pad. Igračima sam pružio ruku i rekao da moramo biti veliki i kada nam ne ide. Atmosfera je bila mirna. Nekim igračima moram skinuti kapu. Imali smo probleme u defenzivnoj igri, ali to je za dublju analizu. Ovo je Svjetsko prvenstvo i morate sve igrače imati zdrave. Želje su jedno, a mogućnosti drugo, ja sam to znao. Nisam razočaran niti sam mogao tražiti previše”, rekao je Stojković.

    Novinari su Stojkovića pitali o tenzijama između igrača Srbije i Švicarske.

    “Možda igrači mogu reći, ali ja stvarno ne znam šta se dogodilo. Bilo je tenzija, ali ne mogu reći pravi razlog zašto su se dogodile. Ponekad se pojavljuju kao rezultat nesretnih okolnosti, ali to je normalno za ovakvu utakmicu”, odgovorio je Stojković.

    “Ne daj Bože da smo pobijedili, a da nismo prošli”

    Kamerun je u drugoj utakmici pobijedio Brazil 1:0, čime je Srbija završila na posljednjem mjestu skupine H. “Ne daj Bože da smo pobijedili, a da nismo prošli. Nisam mogao vjerovati. Kada vidite ko je sve ispao s mundijala: Belgija, Danska, Urugvaj, Njemačka… Ovo prvenstvo je nepredvidivo”, zaključio je Stojković.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,