Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Piksi nakon remija: Ovo je bilo amaterski, neshvatljivo, onakvi golovi…

Preuzmite sliku

Srbija je nevjerovatno ispustila vodstvo od 3:1 protiv Kameruna i na kraju sa 3:3 osvojila samo bod. Jedan jedini na saldu nakon dva kola.

Selektor Dragan Stojković nije krio razočarenje.

“Da je dobar dan, nije. Osjećamo frustraciju zbog rezultata. Imati 3:1 na ovakvom nivou… Da smo uspjeli dopustiti im da dođu do 3:3, frustrirajuće je. Mislim da smo reagirali odlično poslije njihovog gola. Digli smo se potpuno, napravili smo nekoliko fenomenalnih šansi… Ali nakon tri gola, visok izlazak naše odbrane, pokušaj pravljenja ofsajda na ovakvom nivou ne bi se trebao događati. To je amaterski i to nas je koštalo nas pobjede. Idemo dalje, ono što sam vidio, statistika, posjed lopte i dominantnost, to u ovom trenutku ništa ne znači.”

“Imali smo ponovo taj peh da su dva centralna beka tražila izmjenu, Pavlović i Veljković. Morali smo reagovati s obzirom na to da su oni imali dvojicu napadača. Nemamo sreće s tim povredama, to nas brine i danas se opet pokazalo da smo morali napraviti prinudne izmjene. Igrači su reagovali odlično, bilo je lijepih golova, ali na ovakvom nivou ne smiju se raditi takve greške. Njihova dva gola su bila identična, što je neprihvatljivo za nas. Šteta. Navijamo za Brazil protiv Švicarske. Treba biti realan i sagledati dobro. Opet kažem, šteta jer smo imali periode fantastične igre i neshvatljive greške. Nećemo se predati u svakom slučaju.” optimističan je Stojković.

Srbija će u zadnjem kolu igrati protiv Švicarske koja danas igra protiv Brazila.


Standings provided by Sofascore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje