Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petrović: Sloboda je favorit protiv Viteza, svi fudbaleri osim Salkića u trenažnom su procesu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Povodom 15. kola BHT Premijer lige BiH u kojem će Sloboda na Tušnju ugostiti ekipu Viteza danas je u prostorijama RSD “Sloboda” održana press konferencija na kojoj su novinarima obratili se trener Slavko Petrović i fudbaler Darko Todorović.

Trener Petrović je na početku kazao kako je prvenstvena pauza iskorištena na najbolji mogući način da se ekipa spremi za utakmicu protiv Viteza koja je veoma važna za Slobodu.

“Atmosfera na treninzima je jako dobra ali to moramo da prenesemo i na teren protiv Viteza. Iako je Vitez posljednji na tabeli ne smijemo zaboraviti da su oni od 14 utakmica šest susreta bili poraženi sa samo jednim golom razlike. Vitez se ne smije podcijeniti ali ja želim da kažem kako Sloboda ima ulogu favorita koju mora da opravda i na terenu koji će zbog vremena biti dosta težak za igranje. Tri boda su nam veoma potrebna za mirniji nastavak sezone. Očekujem od ekipe u nastavku da osvoje što više bodova bez obzira što igramo i Kup utakmice” – kazao je trener Slavko Petrović.

Mladi reprezentativac BiH Darko Todorović svjestan je kako je Sloboda u teškoj situaciji kada je u pitanju stanje na tabeli.

“Pobjeda protiv Viteza nam je veoma potrebna ali za to je potrebno dati maksumum na terenu i pobjeda ne bi trebala da dođe u pitanje. Veliki problem može predstavljati teren ali šta je tu je, mi se moramo boriti i osvojiti tri boda” – zaključio je Todorović.

Petrović je potvrdio kako su svi fudbaleri u trenažnom procesu, a prvih 11 za sutrašnji meč će odabrati nakon današnjeg treninga. Van stroja je jedino Salkić koji je zadobio udarac u utakmici protiv Cibalije protiv Vinkovaca.

Utakmica između Slobode i Viteza na rasporedu je u subotu od 13:00 sati uz direktan tv prijenos. Pravdu na terenu će dijeliti Grbić Zoran iz Prijedora. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje