Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petrović: Rekao sam igračima da će Željo ući u grču u ovu utakmicu

Preuzmite sliku

Željezničar je u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH remizirao sa Slobodom, bilo je 0:0, a nakon utakmice je održana pres konferencija na kojoj je trener Slobode Slavko Petrović prokomentarisao ovaj duel

Petrović je nakon utakmice rekao da je ovo najrealniji rezultat koji daje šansu objema ekipama za plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

– Ja sam mojim igračima na sastanku rekao da će Željo ući u grču u ovu utakmicu jer su utakmice u Mostaru i ona sa Širokim ostavili traga na psihu igrača. Bili smo bolja ekipa u prvom dijelu, imali smo dvije dobre šanse koje je Kjosevski odbranio, nismo iskoristili tu prednost. U drugom dijelu Željo je bio rasterećen, imali su šansi, mi se nismo povlačili, a Željezničar kroz brzu igru, nije nam dopustio da dođemo do više dobijenih duela.  Ovaj rezultat je realan, daje šanse objema ekipama za finale. Onaj ko bude bolji ili sretniji neka ode u finale, rekao je Petrović i dodao:

– Željezničar po igračkom kadru je jedan mali favorit iako se igra u Tuzli. Ali ipak mislim da će odlučiti malo sreće. Veoma težak period je pred Željom kao i pred nama, imamo Borac, pa revanš Kupa. Kod Želje je slično, imaju derbi nakon ove utakmice, zna se kako je kad izgubite derbi tako da mislim da će nijanse odlučiti putnika dalje. (Sport1.ba)

  •  

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,