Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petrović nakon poraza od Željezničara: Na momke ne mogu biti ljut, dali su sve od sebe

Preuzmite sliku

Fudbaleri Željezničara stigli su do pobjede u revanš susretu polufinala Kupa BiH i tako ostvarili plasman u finale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini. Plavi su na Tušnju savladali Slobodu rezultatom 4:1 (2:1), a trener Crveno-crnih Slavko Petrović je nakon utakmice rekao da je Sloboda večeras savladala Željezničar zasigurno je mogla osvojiti Kup BiH.

“Od prve sekunde smo izašli s ogromnim rizikom da pokušamo riješiti polufinale. Mogli smo se zatvorit, juriti nulu i ići na penale. Da smo prošli Željezničar najvjerovatnije smo mogli osvojiti Kup BiH. Ušli smo u rizik, postavili smo tri maksimalno ofanzivna igrača u srce ekipe. To je u prvom poluvremenu bilo jako dobro. Moram reći da je prvo poluvrijeme najbolje otkako sam trener Slobode”, izjavio je Petrović.

On je rekao da je ekipa na trkačkom i borbenom dijelu, te u fudbalskim elementima dominirala, ali je rigorozno kažnjena s dva pogleda na gol i vodstvom od 2:1.

“Treći gol je pao jako rano i moral se gubio, što je normalno. Na moje momke ne mogu biti ljut, oni su pokušali sve. U ovome svemu pozitivno može biti da se okrećemo prvenstvu koje nam je jako bitno. Nećemo u maju imati pakao gdje ćemo u dvije nedjelje morati odigrati pet utakmica”, rekao je Petrović, poručivši da je uvjerenja da je publika na Tušnju imala priliku vidjeti ofanzivnu Slobodu te da su stadion i pored poraza napustili zadovoljni. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,