Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petrović nakon poraza na Tušnju: Umor je učinio svoje, idemo se boriti za tri boda protiv Viteza

Preuzmite sliku

U okviru šestog kola Lige za opstanak Sloboda je na Tušnju poražena od ekipe GOŠK-a rezultatom 1:2, a trener Crveno-crnih Slavko Petrović smatra da je današnji krah nastupio posljedično fizičkom padu u kojem se nalazi tuzlanska ekipa.

“Fizički smo pali nakon odigrane četiri utakmice u deset dana i to je sigurno najveći problem. Od samog početka utakmice se vidjelo da ćemo imati masivan problem. Ono što sam govorio ranije, da će utakmica protiv najkvalitetnije ekipe GOŠK-a biti najteža se i obistinilo”, rekao je Petrović.

On je rekao i da mu je posebno žao zbog današnjeg ishoda, gledajući na činjenicu da tuzlanski fudbaleri “izgaraju” na terenu od zimske pauze.

“Mislio sam da ćemo se izvući, ali zbog fizičkog umora, bilo je za očekivati da ćemo izgubiti. Naišli smo na protivnika koji je imao malo više želje i zasluženo smo izgubili”, dodao je strateg Tuzlaka.

Na upit novinara portala Tuzlanski.ba kako ekipu u fizičkom i psihočkom smislu vratili u ranije stanje, s obzirom da se klub sa Tušnja bori za opstanak Petrović je odgovorio:

“Fizički ekipu nije problem vratiti kada igramo jednom sedmično. Mi nemamo sada razloga da psihički padamo. S ovom utakmicom smo mogli riješiti problem, ali to smo sada proširili na sljedeće utakmice, a naš prvi korak su tri boda protiv Viteza.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,