Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Peti uzastopni poraz: Fudbaleri Slobode poraženi od Zrinjskog u gostima

Preuzmite sliku

Fudbaleri Zrinjskog rezultatom 3:1 su savladali Slobodu u susretu 23. kola Premijer lige BiH

Nakon ispadanja iz Kupa BiH od Sarajeva, a potom i domaćeg poraza od Tuzla Cityja, Zrinjski je večeras prekinuo loš rezultatski niz i izbjegao potencijalnu rezultatsku krizu trijumfom nad tuzlanskom Slobodom koja je ovim porazom zabilježila peti uzastopni susret bez osvojenih bodova.

Već u prvoj minuti mladi Ivor Krešić dopustio da mu loptu otme Abid Mujagić i potom iz situacije 1 na 1 savlada današnjeg golmana Antonija Soldu. Odmah nakon pogotka Zrinjski je preuzeo incijativu opsjedao gol Golubovića ali se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 0:1 za tuzlanski tim.

Intenzivna ofanziva Zrinjskog isplatila se u 57. minuti. Nakon ubačaja Bašića sa lijeve strane, sjajni rezervista Josip Ivančić glavom trese mrežu Slobode i Zrinjski vraća u igru. Nošeni poravnanjem, domaći odmah stižu i do drugog gola. Juranović probija po desnoj strani i ubacuje u 60. minuti, a Josip Ivančić ponovo pogađa.

Nakon ovog gola, za Slobodu nije bilo povratka. Iako su gosti pokušali barem da se približe golu Zrinjskog, sve vrijedno pažnje do kraja bio je i treći gol Zrinjskog. Njega je postigao Dragan Juranović, a meč je okončan sa 3:1.

Zrinjski sada ima 41 bod, a Sloboda ima 22 boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje