Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petev: Zadovoljan sam zalaganjem, igrači su dali sve od sebe, gol smo primili nesretno

Preuzmite sliku

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev bio je nezadovoljan rezultatom i remijem protiv Crne Gore rezultatom 1:1.

Petev je otkrio da su ga neke stvari zadovoljile, ali da ostaje žal zbog primljenog gola na vrlo naivan način u trenucima kada Crnogorci nisu prijetili našem golu.

“A vidite, prvo čestitam svojim igračima za želju, zalaganje i žrtvovanje za ekipu. Mislim da smo kontrolisali većinu vremena utakmice, stvorili smo šanse, imali prednost od 1:0 i nesreća je bila autogol nakon kojeg je bilo 1:1”, rekao je Petev.

Selektor BiH ističe da su kontranapadi bili opasnost po naš tim jer su Zmajevi igrali ofanzivno.

“Idemo dalje i ne možemo ništa vratiti. Kad se napada, uvijek postoji mogućnost kontranapada. Mislim da smo kontrolisali utakmicu i žao mi je jer smo kreirali više šansi od protivnika, a završeno je rezultatom 1:1”, rekao je Bugarin.

  • Otkrio je Petev i da je s Radetom Krunićem u ofanzivi pokušao zavarati selektora Crne Gore.

    “Mora se popuniti zona. Da li će biti to Krunić ili Džeko, to smo tražili. Imamo problema u zadnjih 20 ili 30 metara. Ne mogu kriviti igrače, dali su sve od sebe. Zadovoljan sam zalaganjem”, dodao je Petev.

    Za kraj se osvrnuo i na nastup rezervista Smaila Prevljaka i Luke Menala. Ovaj dvojac je kreirao pogodak, a slična situacija bila je i u proteklim utakmicama kada su rezervisti donosili rezultat Zmajevima.

    “Imamo 21 igrača na spisku i svaki mora dati sve od sebe. Bio je plan da krenemo na ovakav način. Unijeli su novu energiju i imamo dva džokera Menala i Prevljaka i oni su od jake koristi”, zaključio je Petev.

    Pred Zmajevima je sada domaći susret protiv Finske u utorak u Zenici od 20:45. Reprezentacija BiH je prva u grupi nakon što je Finska doživjela poraz od Rumunije na gostovanju (1:0).

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,