Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petev: Veliki upitnik mi je u glavi ali ne možemo promijeniti mišljenje o našim igračima

Preuzmite sliku

Selektor Bosne i Hercegovine nakon poraza nije krio razočarenje

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev je bio izuzetno tužan nakon poraza od Finske u Zenici.

Izvinio se navijačima koji su bili u Zenici kao i svim ostalim na porazu od selekcije FInske, te je dodao da on ne zna zbog čega smo odigrali ovako.

– Prva stvar koju ću reći je izvinite svi navijači, mi smo razočarali sa našim ponašanjem, odigrali smo loše. Pravili smo velike greške, dopustili smo im da daju tri gola, dva sa igračem manje, meni je veliki upitnik u glavi zbog čega je to tako bilo danas jer mogu reći da smo odigrali 50 posto onoga što smo pokazali na treningu, pobijedili bi danas. Napravili smo tri-četiri koraka naprijed, sad smo se vratili nazad. Žao mi je iskreno, ne možemo ništa vratiti, samo moram naći odgovor zbog čega smo se ovako ponašali, rekao je Petev za Novu BH i dodao:

– Bio je dogovor na poluvremenu da dignemo samopouzdanje i da pritisnemo visoko. Nakon 3:1 je bilo gotovo. Fudbal je igra na psihu, možda smo izgorili danas, meni je veliki upitnik zbog čega jer smo pokazali da možemo i znamo. Šteta je stvarno.

Dodao je da se zbog jedne loše utakmice ne može promijeniti mišljenje o našim igračima, te da se mora ići dalje i pronaći razlog loše igre.

– Zbog jedne loše utakmice mi ne možemo promijeniti mišljenje o našim igračima, ja sam razočaran, ali ne znam zbog čega je tako bilo. Nažalost. Idemo dalje, ne možemo spustiti glavu i plakati danima i mjesecima, moramo naći razlog zbog čega je to danas bilo, te da nakon tri dana izgledamo skroz drugačije, zaključio je naš selektor.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,