Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petev: Svi igrači koji su ušli sa klupe su doprinijeli tome da se preokrene igra u našu korist

Preuzmite sliku

Finska i BiH su večeras odigrale 1:1 u Helsinkiju u susretu grupe 3 UEFA B Lige Nacija.

Pukki je doveo Fince u prednost, Prevljak je u 93. minuti zabio za 1:1, a selektor Ivajlo Petev je po završeku meča dao svoj komentar.

“Dobro smo krenuli u utakmicu. Onda smo napravili greške i dali Fincima priliku da stvaraju šanse. Napravili smo izmjene i bolje smo izgledali u nastavku. Čestitam momcima na zalaganju. Startao sam sa igračima koji su krajem maja završili svoje klupske obaveze. Imali smo nekoliko šansi u drugom poluvremenu. Idemo dalje,” rekao je selektor nakon utakmice za BHT1 i prokomentarisao nastup Miralema Pjanića:

“Pjanić je dugo pauzirao. Imao je i povredu i nije igrao u nekoliko zadnjih kola, pa smo rizikovalisa njim. On je bitan naš igrač i nadamo se da će biti sve bolji. Stoperi su korektno obavili svoj posao. Morali smo praviti neke izmjene. Sada ćemo analizirati greške koje smo napravili.”

Selektor se osvrnuo i na igrače koji su dobili šansu sa klupe poput Gojaka, Menala, Hotića i strijelca Prevljaka.

Svi igrači koji su ušli sa klupe su doprinijeli tome da se preokrene igra u našu korist. Spisak smo proširili upravo zbog rasporeda. Svaki igrač nam je bitan. Nadam se da će ovaj gol podići moral ekipe. Šteta bi bilo da smo izgubili.”

BiH naredni susret igra 7. juna u Zenici protiv Rumunije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,