Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petev: Protiv Francuza imamo plan, Kazahstan pratim već pet godina

Preuzmite sliku

Selektor Zmajeva o narednim protivnicima u septembru

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev je imao zanimljiv intervju za Novu BH u kojem je govorio o predstojećim utakmicama Zmajeva u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

– Naravno da smo već počeli sa pripremama. Počeli smo da radimo i pratio sam sve naše igrače na ovim pripremama, a bilo je i nekih transfera i mislim da će biti još nekih. To je jednostavno moj posao, tako da uvijek radim onako kako ja to volim, rekao je Petev na otvaranju.

Ideja ili plan protiv Francuske?

– Naravno da imamo plan. U ovoj utakmici je bilo dobro i šteta da nismo uspjeli makar bod osvojiti. Ono što smo pokazali mi daje plus i motivaciju da nastavimo raditi dalje.

Poslije Francuske, igramo po prvi put u historiji sa Kazahstanom.

– Kazahstan pratim već četiri ili pet godina. Mnoge moje kolege iz Bugarske su radile tamo i imam dobra poznanstva u Kazahstanu. Oni žele da napreduju i da izgledaju bolje i bolje. Mi svakako trebamo gledati samo sebe i naš pristup i ponašanje. To će po meni biti glavno i presudno protiv te reprezentacije. Svakako da ćemo pokušati pobjediti reprezentaciju Kazahstana.

Ostatak intervjua za Novu BH pogledajte u nastavku:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje