Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petev: Pobjeda nakon gotovo dvije godine je stvar samo statistike

Preuzmite sliku

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev nakon što je bh. selekcija večeras pobjedila Kuvajt sa 1:0, kazao je da igračima nedostajalo koncentracije, iako su imali u prvom poluvremenu nekoliko šansi.

“Mogli smo bolje igrati, ali s obzirom na ono što imamo za tri dana, razumljivo je. Bilo je dobrih momenata, bilo je malo i lošijih. Ipak, pobjeda je pobjeda. Idemo analizirati i ono što nam treba za budućnost i koncentrisati se za Kazahstan”, rekao je Petev.

Kako je rekao, igrači su sporo djelovali s loptom, pogotovo u posljednjih 30 metara.

“Morali smo igrati kvalitetnije, znam da igrači imaju kvalitet, ali s obzirom da je prijateljska utakmica, uredu je. Siguran sam da smo zabili u prvom poluvremenu, u nastavku bi bilo sve drugačije. Pobijedili smo, analizirat ćemo gdje smo pogriješili i idemo dalje. A pobjeda nakon gotovo dvije godine je stvar samo statistike”, rekao je selektor.

Osvrnuo se na izuzetno važnu kvalifikacionu utakmicu s Kazahstanom u utorak, te istaknuo da je siguran da će se spremiti kako treba za ovu utakmicu.

“I idemo na pobjedu. Bit će teže nego večeras ako budemo djelovali sporo. Ako budemo agresivni sve ovisi o nama. Ima nade da će biti spremni i Kolašinac i Krunić. Očekujem 100 posto veću podršku u utorak. Očekivao sam i danas više publike. Trebat će nam podrška i siguran sam da ćemo je dobiti”, kazao je Petev.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovina večeras je minimalnom pobjedom nad Kuvajtom prekinula crni niz bez trijumfa dug čak 656 dana.

Jedini pogodak pred gotovo praznim tribinama stadiona Bilino polje u Zenici postigao je Smail Prevljak u 66. minuti nakon odlične asistencije Eldara Čivića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,