Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petev po povratku iz Ukrajine: Četiri boda iz dvije utakmice su dobra, mogu samo čestitati igračima

Preuzmite sliku

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev nakon sinoćnjeg remija protiv Ukrajine (1:1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, poručio je kako su njegovi igrači sinoć dali sve od sebe, ginuli za reprezentaciju, te dodao kako ih u novembru očekuju dvije najvažnije utakmice, javlja Anadolu Agency (AA).

Petev je zajedno sa predstavnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH i nekoliko reprezentativaca sletio danas na sarajevski aerodrom, nakon sinoćnjeg remija u Lavovu u 8. kolu grupe D kvalifikacija za Mundijal.

Petev je naglasio kako su četiri boda iz duela s Ukrajinom i Kazahstanom dobar učinak, ali da bi svakako šest bodova bilo odlično.

“Šta je tu je, mogu samo čestitati momcima na ove dvije utakmice. Mislim da su dali sve od sebe, ginuli su za svoju reprezentaciju. Mislim da smo jučer odigrali kvalitetno, osim u prvih 20 minuta. Sretni smo zbog toga, sad nas čekaju dvije najbitnije utakmice u novembru”, poručuje Petev.

Na pitanje koliko će doba izdanja u posljednje dvije utakmice, naročito uzimajući u obzir činjenicu da je pobjeda protiv Kazahstana prva nakon skoro dvije godine u takmičarskim susretima, biti motivirajuća za igrače za duele u novembru, Petev odgovara kako je to najbolje pokazao sinoćnji ogled protiv Ukrajine.

“Vidjeli ste jučer, šta je učinila prva utakmica. U to uopće ne sumnjam. To su divni momci, koji svaki dan dokazuju veliki profesionalizam i jučer se to moglo vidjeli”, veli Petev.

Podsjeća kako treba imati na umu i koliko je igrača nedostajalo BiH, ali podvlači da su bh. reprezentativci sinoć odigrali kvalitetno, te kako je dobar dio drugog poluvremena igran na ukrajinskoj polovici.

“Imali smo puno šansi, zabili jedan gol, osvojili jedan bod i idemo dalje”, ističe Petev.

O tome koliko je zadovoljan sa igračima koji su novi u reprezentaciji, Petev kaže:

“Sretan sam kad dođe novi igrač i odmah se uklopi. Atmosfera je izuzetna.”

Govoreći i o predstojećim susretima protiv Finske i Ukrajine na domaćem terenu, selektor bh. reprezentacije navodi kako će se pripremiti na najbolji mogući način.

“Bitna je psiha, da smo zdravi u glavi, da znamo šta radimo na terenu i da se pobijedi”, kaže Petev, dodajući kako je svaki igrač bitan za reprezentaciju:

“Nadam se da će svi biti zdravi i u dobroj formi na okupljanju u novembru.”

Prvi novembarski duel bh. reprezentacija igra protiv Finske 13. novembra u Zenici, a susret protiv Ukrajine na programu je tri dana kasnije, također na Bilinom polju. Za siguran plasman u baraž bh. timu je potrebna pobjeda protiv Finaca i remi s Ukrajincima.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje