Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petev: Odigrali smo pametno, pokazali smo jedinstvo

Preuzmite sliku

Petev na zvaničnoj press konferenciji govorio o remiju Francuske i BiH

BiH je večeras odigrala 1:1 u gostima protiv Francuske u meču grupe D kvalifikacija za SP 2022, a selektor Ivajlo Petev zadovoljan je igrom i borbom svojih izabranika.

“Čestitam svim momcima koji su igrali večeras. Ispunili smo naš zadatak 95 posto. Odigrali smo pametno, s obzirom ko je igrao protiv nas. To je jedna od najjačih ekipa na svijetu. Naš cilj je bio da brzim protokom lopte probamo doći do šanse. Imali smo nekoliko šansi i zabili gol. Nisam siguran da li je bio korner kada su Francuzi dali gol. Uglavnom, još jednom čestitam svim momcima. Pokazali su jedinstvo. Borili se jedan za drugoga i ginuli na terenu. Žao mi je Kolašinca zbog povrede. Vidjet ćemo sutra kakvo će biti stanje s njim. Prezadovoljan sam, iako smo mogli i više”, kazao je Petev na press konferenciji nakon susreta i dodao:

“Džeko je naš kapiten i lider. On je veliki igrač. Pokazao je večeras na terenu svoj kvalitet. Mislim da imamo još puno da radimo. Nastavit ćemo da radimo i meni je najbitnije da iz utakmice u utakmicu napredujemo. Imamo još mnogo mečeva do kraja. Moramo igrati u svakom susretu na isti način. Mi smo najbitniji. Imamo respekt prema svima, ali je najvažnije kako ćemo se mi ponašati na terenu.”

Vezano | Edin Džeko: Odigrali smo odličnu utakmicu, ovaj bod je dodatni moral za ovu mladu ekipu 

Selektor je govorio i o narednom kvalifikacionom susretu protiv Kazahstana.

“Svaki igrač koji je u reprezentaciji mora ginuti za svoj tim. Mi ćemo u stručnom štabu uraditi sve što je moguće da protiv Kazahstana budemo još bolji i naravno da idemo utakmicu po utakmicu.”

Zmajevi 4. septembra u Zenici igraju prijateljski meč sa Kuvajtom, dok će tri dana kasnije u istom gradu dočekati Kazahstan u susretu kvalifikacija za SP 2022.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje