Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petev objavio spisak bh. fudbalera za prijateljsku utakmicu sa SAD-om

Preuzmite sliku

Ivaylo Petev, selektor fudbalske “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država, koja će se odigrati 18. decembra u Los Angelesu.

Petev se odlučio pozvati 19 igrača, iako je planirao pozvati ih više. No, kako je objasnio za internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, nisu dobili poziv zato što nisu vakcinisani.

  • “Već sam puno puta rekao da u Premijer ligi BiH ima dosta zanimljivih mladih igrača i na ovom spisku je većina njih do 23 godine. Zanima nas kako će oni igrati u dresu reprezentacije protiv kvalitetne selekcije. Očekujem maksimalnu borbenost i zalaganje jer ovo je svima šansa da pokažu potencijal koji imaju. To i nama daje mogućnost da vidimo na koga možemo računati u budućnosti. Ovo jeste prijateljska utakmica, priliku će svi dobiti, a naglašavam da nam je rezultat važan, jer mi uvijek idemo na pobjedu. Na taj način treba da razmišljaju svi koji igraju za reprezentaciju BiH“, kazao je Petev.

    Okupljanje bh. fudbalera zakazano je u Trening centru Zenici 10. decembra.

    Na spisku su: golmani: Belmin Dizdarević (Sarajevo), Nikola Ćetković (Borac BL); odbrana: Selmir Pidro (Sarajevo), Numan Kurdić (Sarajevo), Aleksandar Vojnović (Borac BL), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Josip Ćorluka (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Željezničar), Ajdin Nukić (Tuzla City); vezni red: Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Begić (Borac BL), Igor Savić (Zrinjski), Marijan Ćavar (Široki Brijeg), Mehmed Ćosić (Velež), Haris Ovčina (Velež), Saša Maksimović (Sloboda), Almedin Ziljkić (Olimpija); napad: Jovo Lukić (Borac BL) i Sulejman Krpić (Tuzla City).

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,