Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petev nakon pobjede: Ponosan sam na momke i sretan do neba

Preuzmite sliku

BiH je večeras u Zenici pobijedila Crnu Goru sa 1:0 i kolo prije kraja osigurala prvo mjesto u grupi 3 UEFA B Lige Nacija.

Selektor Ivajlo Petev je nakon meča govorio za BHT 1.

“Jučer sam najavio da će biti teška utakmica. Crnogorci su jaki sa mnogo iskusnih igrača. Znali smo da neće biti lagano. Ipak, svaka čast momcima na ovome što su uradili. Mi smo kolo prije kraja osigurali prvo mjesto i izborili baraž. Još jednom čestitam momcima. Pozdravljam sve navijače koji su davali veliku podršku igračima. Sretni smo”, kazao je selektor i dodao:

  • “Dogovor je bio da zamijenimo Pjanića i Bešića kad ne budu više mogli. Imali smo rezultat 1:0 i svi smo znali koliko je bitna ova utakmica. Volim reći kada se ima prednost onda samo treba dovršiti utakmicu. Imali smo šanse da dobijemo sa 2:0 ili 3:0. Na kraju, rezultat je najbitniji. Ponosan sam na igru momaka i sretan do neba.”

  • Petev se osvrnuo i na drugo poluvrijeme u kojem su Crnogorci imali nekoliko dobrih šansi.

    “U prvom poluvremenu Crnogorci nisu napravili nijednu ozbiljniju šansu. Normalno da je da protivnik napravi neke šanse u toku utakmice. Mi moramo ispravljati naše greške. Radimo na tome i radimo da budemo bolji i bolji svaki put. Nekada imate rezultate, nekada ne i to je fudbal.”

    BiH naredni meč igra u ponedjeljak od 20,45 sati u Bukureštu protiv Rumunije.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,