Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pet legendarnih fudbalera koji su karijeru započeli devedesetih, a još uvijek igraju

Preuzmite sliku

Nakon što je Ze Roberto ovog vikenda završio svoju fudbalsku karijeru ostalo je još samo nekoliko igrača koji su svoju karijeru započeli devedesetih prošlog stoljeća.

Na spisku se nalazi legenda Barcelone, Xavi, koji trenutno nastupa u Kataru. Kako stvari stoje, objesit će kopačke o klin nakon sezone 2017./2018.

Karijeru je 1999. godine započeo Zlatan Ibrahimović. Prvi klub za koji je nastupao je bio Malmo, a nakon šest odigranih utakmica 1999. godine nije postigao niti jedan gol. Trenutno je igrač Manchester Uniteda i još uvijek nije poznato kada će prestati igrati profesionalni fudbal.

Na kraju sezone se od fudbala oprašta Gianluigi Buffon. Bivši golman Parme je imao namjeru oprostiti se u Rusiji na Mundijalu, ali je Italija ispala u baražu od Švedske.

Gareth Barry je debitovao 1998. godine, kao 17-godišnjak u dresu Aston Ville. Igrač sa najviše nastupa u Premier ligi ikad prestigao je i legendarnog Ryana Giggsa. Trenutno nastupa u ekipi West Bromwich Albiona.

Eto’o je iz Kameruna potpisao za Real Madrid 1997. godine, ali je u Leganesu pokazao što zna, nakon toga je uslijedila bogata karijera, ispunjena napunjenim mrežama i trofejima. Trenutno je fudbaler Antalyaspora. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,