Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pet klubova bori se za opstanak: Svi mogući raspleti u posljednjem kolu!

premijer-liga-bih
Preuzmite sliku

U najgoroj situaciji Slavija, koja mora pobijediti Slobodu s dva razlike ili čekati ishode drugih utakmica

\"premijer-liga-bih\"Devedeset je minuta ostalo, a čak pet klubova – Sloboda, Rudar Prijedor, Leotar, GOŠK i Slavija – strepi za opstanak u Premijer ligi BiH. Odluka će pasti u posljednjem kolu, a u fokusu će biti četiri utakmice: Slavija – Sloboda, Rudar – Zrinjski, Velež – GOŠK i Leotar – Željezniičar.

Ko će uz već otpisanu Kozaru ispasti u niži rang? \”Dnevni avaz\” donosi pregled svih mogućih raspleta.

Sloboda

Tuzlacima je za opstanak dovoljan i minimalan poraz u Lukavici kod Slavije. U slučaju da izgube s dva ili više razlike, ovisit će o ishodu ostalih utakmica. Tada je Slobodi potrebno da se ostvari jedna od sljedećih kombinacija: da GOŠK ili Leotar ne pobijede ili da Rudar izgubi.

MEĐUSOBNI OMJER: Rudar 0:2, 1:2, Leotar 0:2, 2:1, GOŠK 2:1, 4:1, Slavija 1:0, ?.

Rudar

Prijedorčanima igraju pobjeda i remi protiv Zrinjskog. Ako izgube, potrebno im je da ili GOŠK ili Leotar ne pobijede.

MEĐUSOBNI OMJER: Leotar 2:0, 0:1, GOŠK 3:0, 0:3, Slavija 1:1, 0:1.

Leotar

Svaka pobjeda protiv Željezničara Leotar ostavlja u Premijer ligi. Remi je Trebinjcima dovoljan u slučaju da Slavija ne dobije ili ako GOŠK izgubi. Mogli bi ostati i s porazom ako Slavija izgubi, pa čak i u slučaju da Slavija remizira, a GOŠK izgubi. Ispast će samo ako budu imali jednak broj bodova s GOŠK-om.

MEĐUSOBNI OMJER: GOŠK 1:2, 0:0, Slavija 3:2, 2:0.

GOŠK

Pobjeda protiv Veleža GOŠK-u će u svakoj kombinaciji biti dovoljna. Mogu ostati i s remijem, ali samo ako ili Slavija ili Rudar izgube, odnosno Leotar izgubi ili remizira. Također, ostat će i u slučaju poraza, ali pod uvjetom da i Slavija izgubi.

MEĐUSOBNI OMJER: Slavija 0:1, 1:2.

Slavija

Slavija će ostati ako pobijedi Slobodu s dva razlike. Također, može im biti dovoljna i bilo kakva pobjeda, pod uvjetom da jedna od tri ekipe izgubi: GOŠK, Leotar ili Rudar. U slučaju remija, Slaviji se mora poklopiti da GOŠK izgubi.

Ko će u Evropu

Izlazak na međunarodnu scenu osigurali su Željezničar (kvalifikacije za Ligu prvaka) te Široki Brijeg i Borac (Evropska liga), a bitku za četvrto mjesto vode Sarajevo i Olimpic. Bordo timu je potrebno da ne izgubi od Borca. U suprotnom, Olimpic ih može prestići ako pobijedi u Širokom Brijegu.

Izvor: Dnevni Avaz / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: