Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pet igrača potpisali ugovore sa Slobodom (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon imenovanja novog tim menadžera Admira Smajića, Sloboda se “bacila na posao” kako bi se se pojačali kadrovski redovi za novu premijerligašku sezonu.

Crveno-crni dres od naredne sezone nosit će: Branislav Ružić, Adnan Osmanović te povratnici u tim Anel Husić, Saša Maksimović i Dino Hodžić.

Branislav Ružić (30) iskusni je golman sa premijerligaškim iskustvom, a u Slobodu je stigao iz Zvijezde Gradačac. Ugovor sa tuzlanskim timom potpisao je na godinu dana.

Adnan Osmanović (22) bio je kapiten sarajevskog Olimpika, a u Slobodu je stigao kao slobodan igrač te je sa upravom kluba potpisao ugovor na dvije godine. Također, do 2021. godine je potpisan i ugovor Anela Husića (24) koji se nakon epizoda u Zvijezdi 09 i GOŠK-u vratio na Tušanj.

Treba istaći da su mladi 19-godišnji igrači Dino Hodžić i Saša Maksimović, nakon što su završili posudbe u živiničkom Slavenu odnosno Zvijezdi iz Gradačca, produžili ugovore sa Slobodom. Hodžić je vjernost klubu produžio na tri godine, a Maksimović je potpisao ugovor na dvije godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,