Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pet golova na Tušnju: Sloboda nakon preokreta do pobjede protiv Mladosti

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su pred svojim navijačima nastavili niz utakmica bez poraza.

U okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sloboda je na Tušnju ugostila “davljenika” na tabeli Mladost iz Velike Obarske.

Gosti su u 21. minuti autogolom Mehmedagića poveli sa 1:0, ovim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.

U nastavku susreta nova radost za fudbalere Mladosti, igrao se 60 minut a mrežu domaćeg golmana zatresao je Komarčević. Kada se činilo da Sloboda ipak na ovom meču neće uspjeti zabilježiti pobjedu, uslijedio je preokret.

Prvo je Mehidić smanjio rezultat na 1:2, igrao se 62. minut da bi deset minuta kasnije preko Ahmetovića Sloboda izjednačila rezultat na 2:2.

Za potpuni preokret na susretu bio je zaslužan Ahmetović koji je svojim drugim golom u 75. minuti obezbijedio pobjedu za Crveno-crne.

Sloboda je utakmicu završila sa deset igrača jer je upravo dvostruku strijelac Ahmetović zbog drugog žutog kartona morao da napusti igru.

Današnjom pobjedom nad ekipom Mladosti iz Velike Obarske Sloboda je oborila i jedan rekord. Naime, ovo je bila osma uzastopna utakmica bez poraza (5 pobjeda i 3 remija), te je tako oboren rekord iz sezone 2003/2004 kada su fudbaleri Slobode zabilježili sedam utakmica u nizu bez poraza.

Fudbaleri Slobode u posljednjem kolu gostuju na stadionu Asim Ferhatović Hase kod ekipe FK Sarajevo. Čiji fudbaleri ukoliko budu imali više znanja, spretnosti i sreće nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, mogu početi sa proslavom šampionske titule. (Tuzlanski.ba)

Rezultati pretposljednjeg, 29. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Vitez – Sarajevo 0:3
Slavija – Široki Brijeg 1:1
Željezničar – Travnik 1:0
Zrinjski – Olimpic 2:0
Borac – Drina 2:1
Radnik – Čelik 2:2
Sloboda – Mladost 3:2
Zvijezda – Velež 3:2

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,