Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Perišić: Bayernu ne možeš reći “ne”

Preuzmite sliku

Hrvatski fudbalski reprezentativac Ivan Perišić potpisao je jednogodišnji ugovor s Bayernom, u koji stiže na posudbu iz milanskog Intera, objavio je u utorak njemački prvak na svom službenom internetskom portalu.

– Svi znaju da je Bayern veliki klub, za mene jedan od pet najboljih u svijetu. Kad te takav klub zove, ne možeš reći “ne”. Obećao sam da ću svaki dan davati sve od sebe kako bismo osvojili puno trofeja – izjavio je Ivan Perišić kome će Bayern biti treća njemačka destinacija, nakon što je od 2011. do 2013. godine bio članom Borussije Dortmund, a od 2013. do 2015. igrao za Wolfsburg iz kojeg je došao u milanski Inter.

Bayern nije službeno objavio finansijske uslove ugovora s Perišićem i Interom, ali prema medijskim natpisima Bavarce je dovođenje 30-godišnjeg svjetskog viceprvaka stajalo pet miliona eura za jednogodišnju posudbu, a ako će sljedećeg ljeta željeti zadržati Perišića, za otkup njegova ugovora s Interom, koji istječe 30. juna 2022. godine, morat će izdvojiti još 20 miliona eura.

Perišić je ugovor potpisao u društvu predsjednika Izvršnog odbora Bayerna Karl-Heinza Rummeniggea i sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

On je odmah po potpisu ugovora stekao pravo nastupa za Bayern, a prvu priliku zaigrati za novi, sedmi klub u u svojoj seniorskoj karijeri, imat će već za tri dana kad će Bavarci na svojoj Allianz Areni ugostiti berlinsku Herthu u 1. kolu nove sezone Bundeslige. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,