Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Perica Ivetić: “Na terenu ćemo učiniti sve da dođemo do nove pobjede” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Uoči utakmice 4. kola BHT Premijer lige BiH protiv Borca u prostorijama SD Sloboda održana je konferencija za medije na kojoj su se sedmoj sili obratili Husref Musemić i Perica Ivetić.

Uslovi u kojima ćemo igrati je nešto što me brine, jer su velike vrućine. Jednostavno, termin meča je takav da će biti veoma teško objema ekipama istrčati na tušanjski teren“, naglasio je na početku konferencije šef struke Crveno – crnih.

Termin od 17 sati na paklenim vrućinama zaista će biti veliki problem za fudbalere, no i u takvim uslovima Crveno – crni moraju dati svoj maksimum kako bi protiv Banjalučana došli do trijumfa. Trećeg uzastopnog nakon četiri kola.

Borac je neugodna i mlada ekipa, dobra po bokovima, ali više sam fokusiran na naš tim. Važnije mi je kako će se moji igrači ponašati na terenu. Ako budu ispoštovali sve dogovore iz svlačionice ne sumnjam da ćemo doći do novog uspjeha. Pozivam i publiku da u što većem broju dođu na Tušanj i podrže nas u ovoj važnoj utakmici“, istakao je Musemić.

Perica Ivetić, lijevi bek Crveno – crnih optimističan je pred derbi za Banjalučanima:

Svi smo spremni, atmosfera u ekipi je odlična nakon zadnja dva trijumfa koja smo ostvarili u ligi i očekujem da damo sve od sebe i još jednom obradujemo svoje navijače. Na terenu ćemo učiniti sve da dođemo do nove pobjede!“.

Musemić ni u ovom susretu neće moći računati na Škahića. Bivši stoper Veleža postao je naš igrač, no pošto mostarski klub ima 15 dana roka za žalbu na odluku Saveza, Škahić će propustiti i utakmicu protiv Banjalučana. Takođe, struka Crveno – crnih ne može računati ni na usluge Kostića koji zbog nemogućnosti dobijanja radne dozvole ne može nastupiti za naš Klub. On je izrazio želju da napusti Tušanj i potraži novu sredinu gdje će moći igrati.

Što se tiče postave koja će istrčati protiv Borca Musemić je najavio da neće mijenjati ekipu koja pobjeđuje.

Utakmica Sloboda – Borac igra se sutra (petak, 14. avgust) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 17 sati. Glavni sudija meča je Darko Obradović (Stolac), pomoćnici su Haris Baković (Sarajevo) i Igor Radaković (Prijedor). Delegat je Haris Gvozden (Sarajevo), posmatrač Milan Stanić (Ugljevik), a četvrti arbitar Adis Mulahasanović (Sarajevo). (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje