Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pep Guardiola: Benfica ima najjaču odbranu u Europi

pep34
Preuzmite sliku

Pep Guardiola najavio je okršaj Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Benfice kao okršaj njegove ekipe protiv najjače odbrane u Europi. 

Benfica ima najjaču odbranu, možda i najjaču četoricu u cijeloj Europi. Bit će to svakako jako zanimljiva utakmica. Međutim, Benfica nije defanzivna ekipa. Brane se visoko na terenu. Mi ćemo ipak bez obzira na to igrati svoju igru i imamo dvije utakmice da izborimo polufinale. Bayern uvijek želi biti najbolji, ali Benfica ima jako dobru sezonu i bit će to izjednačen susret“, rekao je Guardiola pa nastavio:

Shvatam da svi želite da osvojimo ‘treble’. Želim ga i ja osvojiti, ali želi ga osvojiti i Barcelona, svake sezone i Real Madrid. Bayern je najbolji klub na svijetu, ali osvojio je ‘treble’ samo jednom u historiji“, rekao je Pep.

Napad Benfice predovodi Jonas koji je trenutno vodeći u poretku za Zlatnu kopačku, a Neuer zna kolika opasnost prijeti od njega.

Očekujemo da će Benfica napraviti sve ne bi li zabila barem jedan gol. Jonas je svakako najveća opasnost“, dodao je Neuer. (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje