Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Penali na Tušnju odlučili: Široki Brijeg u četvrtfinalu Kupa BiH (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Širokog Brijega plasirali su se u četvrtfinale Kupa BiH nakon što su večeras na stadionu Tušanj u osmini finala izbacili ekipu Slobode nakon izvođenja penala. Regularan rezultat susreta bio je 1:1. 

Nakon početnog ispitivanja snaga, fudbaleri Slobode brzo su došli do vodstva. U 8. minuti susreta grešku zadnje linije Širokog, iskoristio je Antonio Vidović koji se najprije izborio za loptu a zatim i pogodio za vodstvo svog tima od 1:0. Vodstvo Slobode trajalo je veoma kratko, jer u 17. minuti susreta Popović poravnava na 1:1.

U nastavku prvog poluvremena fudbaleri Slobode su preuzeli incijativu ali pokušaji Handžanovića, Barabana i Ivetića nisu uspjeli prevariti odličnog golmana Bilobrka.

Početak drugog poluvremena pripao je izabranicima Zlatana Nalića. Najprije je gol gostiju pokušao ugroziti Husejnović, zatim i Vidović ali bez konkretne realizacije. Na drugoj strani Vukliša je odličnim udarcem sa 35 metara isprobao Ćorić, ali je golman Slobode odlično intervenisao. U 65. minutu svoj šut probao je i Bagarić ali je golman Slobode odbranio i ovaj šut.

U 70. minuti velika prilika za Slobodu. Ivetić je ubacio, a Vidović pokušao glavom. Ipak, Bilobrk krajnjim naporom uspjeva izbaciti loptu sa same linije. Do kraja regularnog dijela rezultat se nije mijenjao, nakon 90 minuta susreta rezultat na semaforu glasio je 1:1.

Nakon izvođenja jedanaesteraca spretnija je bila ekipa Širokog Brijega koja je izborila prolazak u četvrtinu finala Kupa BiH.

  • Rezultati ostalih utakmica: 

    Sarajevo je u osmini finala u Kaknju pobijedilo ekipu Rudara nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 4:2. Rezultat nakon 90 minuta igre bio je 0:0.  Plasman u četvrtfinale izborili su također federalni prvoligaši TOŠK i Zvijezda iz Gradačca. Ekipa iz Tešnja savaldala je GOŠK sa 4:0, dok je gradačačka Zvijezda bila bolja od bh. premijerligaša Zvijezde 09 i slavila rezultatom 2:0.

    Najveći uspjeh u historiji kluba ostvarili su igrači Klisa iz Buturović Polja, ekipe koja nastupa u drugoj ligi FBiH, koji su boljim izvođenjem penala u Prijedoru pobijedili Rudar sa 3:2 i izborili plasman među osam najboljih ekipa. Rezultat nakon 90 minuta bio je 2:2, kao i u meču između Mladosti iz Kikača i Sloge iz Gornjeg Crnjelova, koji su također odlučivali penali. Uspješniji u izvođenju jedanaesetarca su bili igrači Sloge koja nastupa u Prvoj ligi RS.

    Prolazak u četvrtfinale Kupa BiH nakon izvođenja penala izborili su i Borac koji je savladao Radnik, te Zrinjski koji je nakon regularnih 1:1 nakon penala izbacio Krupu. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje