Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Peleova majka još uvijek ne zna da je preminuo njen sin

Preuzmite sliku

Peleova majka, Celeste, koja ima 100 godina, ne zna da je njen sin umro od raka, otkrila je njegova sestra.

Celesti, koja je nedavno napunila 100 godina i o kojoj brine kćerka Maria Lucia do Nascimento, nije rečeno za smrt sina. Kako je ispričala Maria, tek treba reći majci da je njen slavni sin izgubio borbu protiv raka debelog crijeva.

Ipak, otežavajuća okolnost je njeno zdravstveno stanje i činjenica da ne može rezonovati stvari na pravi način.”Razgovaramo, ali ona ne poznaje situaciju. Ona je u svom svijetu. Otvara oči kada mu spomenem ime i kažem: ‘Molit ćemo se za njega’, ali nije baš svjesna šta kažem”, kazala je Maria Lucia do Nascimento u jednom intervjuu prije Peleove smrti.

Pele je preminuo u 83. godini u bolnici Albert Einstein u Sao Paolu 28. decembra od zatajenja više organa povezanih s njegovom dugom borbom protiv raka debelog crijeva, a trebao bi biti sahranjen na 14-spratnom groblju u dijelu Sao Paula koji se zove Santos.

Podsjetimo, Vlada predsjednika Brazila Jaira Bolsonara, koji je u nedjelju otišao s dužnosti, proglasila je trodnevnu žalost povodom smrti nogometne legende Pelea, a tačan datum sahrane još nije potvrđen.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,