Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pele ponovo u bolnici radi nastavka kemoterapije

Preuzmite sliku

Zdravstveno stanje ‘kralja’ Edsona Arantesa do Nascimenta je ‘dobro i stabilno i ovih dana treba biti otpušten iz bolnice’, naveli su ljekari.

Pele (81), bivša brazilska nogometna zvijezda je ponovo primljen u bolnicu zbog raka debelog crijeva koji mu je dijagnosticiran u septembru 2021. godine, saopćila je zdravstvena ustanova u kojoj se liječi, prenosi agencija Hina pozivajući se na AFP.

Zdravstveno stanje „kralja“ Edsona Arantesa do Nascimenta je „dobro i stabilno i ovih dana treba biti otpušten iz bolnice“, navodi u saopćenju bolnica Alberta Einsteina.

Pele, kojeg mnogi smatraju najboljim nogometašem svih vremena, dolazi u kliniku barem jednom u mjesec dana radi pregleda i nastavka kemoterapije zbog tumora debelog crijeva koji mu je otkriven u septembru, objavila je njegova porodica.

Brojni zdravstveni problemi

Jedini igrač koji je trostruki svjetski prvak (1958, 1962. i 1970.), bio je hospitaliziran u februaru na dvije sedmice zbog urinarne infekcije koja mu je otkrivena na redovnom pregledu.

Prije nego mu je tokom boravka u bolnici između augusta i septembra 2021. dijagnosticiran rak debelog crijeva, bivša zvijezda Santosa i brazilske reprezentacije hospitalizirana je 2019. u Parizu zbog bubrežnog kamenca. Nakon povratka u Sao Paulo kamen mu je uklonjen.

Legendarni broj 10 je 2014. primljen na odjel intenzivne njege zbog urinarne infekcije lijevog bubrega pa je morao na dijalizu, pošto je ‘70-ih ostao bez desnog zbog sportske povrede.

Također ima problema s kukovima i u posljednje vrijeme u javnosti se pojavljuje s hodalicom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,