Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Parole Fukara: ‘Iz keca u dvicu, Azmir u špicu – Nikad gradski derbi, ovo je naš grad’

Preuzmite sliku

Na stadionu Tušanj pred oko 4.500 gledatelja u subotu je odigran meč u okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH između Tuzla Cityja i Slobode.

Pobjedu rezultatom 2:1 ostvarili su igrači Tuzla Cityja iako su igrači Slobode u posljednjim trenutcima utakmice imali izglednu priliku da osvoje bod u ovom susretu. Oba pogotka za „plave“ iz Siminog Hana postigao je Vojo Ubiparip dok je za Slobodu strijelac bio Toni Livančić na dodavanje Almira Bekića.

Ovo je, ujedno, bila prva pobjeda Tuzla Cityja u četiri međusobna susreta sa Slobodom, odnosno, u šest, računajući i dva susreta u Kupu BiH, ali je tada ekipa iz Simin Hana igrala u Prvoj federalnoj ligi i to pod imenom Sloga.

Navijači Slobode podršku svojim ljubimcima pružili su sa sjeverne tribine stadiona Tušanj, a oni najvatreniji pripremili su i nekoliko parola kao i baklji koje su završile na terenu.

  • Na jednoj od parola pisalo je ‘NIKAD GRADSKI DERBI, OVO JE NAŠ GRAD‘ dok je druga bila upućena nekadašnjem predsjedniku FK Sloboda, a sadašnjem prvom čovjeku Tuzla Cityja Azmiru Husiću na kojoj je pisao ‘IZ KECA U DVICU, AZMIR U ŠPICU‘.

  • Nakon treće podignute parole Fukare su izmamile aplauz čitavog stadiona jer su se prisjetili žrtava masakra na Markalama koji se dogodio prije 24 godine u Sarajevu.

  • Također, aplazuom čitavog stadiona nagrađeni su i fudaleri Tuzla Cityja prije početka utakmice jer su na teren izašli u majicama u znak podrške bivšem kapitenu fudbalske reprezentacije BiH Emiru Spahiću koji se oporavlja od saobraćajne nezgode, a na kojima je pisao ‘SPAHA TUZLA TE VOLI‘.

  • Tuzla City nakon pobjede nad Slobodom zauzima drugo mjesto na tabeli sa 14 osovjenih bodova dok je Sloboda trenutno sedma sa devet osvojenih bodova. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje