Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Parola navijača Željezničara izmamila aplauz na Tušnju

Preuzmite sliku

U posljednjem kolu nogometne Premijer lige BiH nogometaši Željezničara izborili su Evropu, a ligu napušta Sloboda.

Željezničar je u Tuzli bio bolji od domaće Slobode 2:1, čime su izborili UEFA-inu Konferencijsku ligu, dok je Sloboda takmičenje u Premijer ligi BiH okončala kao posljednja ekipa na tabeli i seli u niži rang.

  • Najvatreniji navijači Slobode na sjevernoj tribini Tušnja napravili su bakljadu u spomen žrtvama masakra na tuzlanskoj Kapiji čija je godišnjica obilježena prije tri dana 25. maja uz parolu “Oprosta vam nema“.

  • I navijači Željezničara popularni “Manijaci” su također parolom “Zločin na Kapiji ne smije biti zaboravljen – Novak Đukič mora biti izručen” odali počast tragično stradaloj tuzlanskoj mladosti.

  • Parola navijača Željezničara nagrađena je aplauzom domaće publike na Tušnju, a ni Fukare nisu ostale dužne te su uzvratile skandiranjem imena “Mirza Raščić” koji je ubijen 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar.

    Novak Đukić je osuđen za masakr na Tuzlanskoj kapiji. On je kao komandant Taktičke grupe “Ozren” Vojske Republike Srpske (VRS), 25. maja 1995. godine naredio artiljerijsko granatiranje Tuzle. Osuđen je na 20 godina zatvora.

    Đukić je otišao u Beograd na liječenje, uoči druge presude. Od tada je nedostupan za bh. institucije, te je i dalje na slobodi.(Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje