Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pariz: Navijačima Republike Irske nagrada za sportsko ponašanje

Preuzmite sliku

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo uručiće danas medalju “Zelenoj armiji”, kako se popularno se popularno nazivaju navijači Republike Irske zbog “izuzetno sportskog ponašanja i dobre atmosfere” koju su priredili tokom učešča na Prvenstvu

Gradska uprava Pariza donijela odluku o dodjeli posebne nagrede navijačime Republike Irske, koji su se pokazali kao najbolji na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Francuskoj.

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo uručiće danas medalju “Zelenoj armiji“, kako se popularno se popularno nazivaju navijači Republike Irske zbog “izuzetno sportskog ponašanja i dobre atmosfere” koju su priredili tokom učešča na Prvenstvu.

Iako su eliminisani u osmini finala protiv domaćina Francuske, navijači Republike Irske su javnost impresionirali njihovim navijanjem i ponašanjem tokom EURO-a 2016.

Od početka takmičenja irski navijači su redovno oduševljavali javnost svojim originalnim nastupima poput pjevanja uspavanke bebi u metrou, pjevanja molitve časnoj sestri u vozu, skandiranja Francuzu sa balkona, pjevanja francuskoj policiji.

Selektor Martin O'Neill odao im je priznanje nakon što je njegova reprezentacija završila nastup na Prvenstvu u nedjelju porazom u Lyonu.

Navijači su bili sjajni svih četiri utakmica i vjerujem da su prenijeli dodatnu energiju navijačima tokom prvenstva. Podrška je trajala od prve do posljednje utakmice. Sjajno su se ponašali i osvijetlili obraz državi“, rekao je O'Neill.

Navijači Republike Irske su se kao najbolji pokazali i na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine kada im je izvršni odbor Evropske fudbalskee federacije (UEFA) dodijelio nagradu. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,