Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Paradoks: U FK Sloboda zadovoljni suđenjem u Gabeli iako su oštećeni za očigledan jedanaesterac (VIDEO)

Preuzmite sliku

Dragan Banjac, predsjedavajući Sudijskog komiteta Nogometnog saveza BiH, gostujući u sinoćnjoj emisiji BHT1 posvećenoj događanjima u fudbalskoj Premijer ligi BiH, osvrnuo se, između ostalog na propust suca Admira Musića iz Sarajeva koji je u finišu prvog poluvremena utakmice GOŠK – Sloboda napravio kardinalnu grešku.

Naime, kod rezultata 1:0 za domaćina, na samom isteku prvog dijela igre, jedan od igrača Slobode je uputio udarac prema golu GOŠK-a, a lopta je domaćeg igrača pogodila u ruku. Sve se to odigralo u kaznenom prostoru tima iz Gabele.

– Igrač GOŠK-a širi svoje tijelo. Ovdje se vidi lijepo, ruka zaustavlja loptu i sudija je trebao dosuditi prekršaj, a pošto se sve dogodilo u kaznenom prostoru, trebao je dosuditi kazneni udarac – prokomentarisao je Banjac.

Umjesto penala, sudija Musić je zviždukom označio kraj prvog poluvremena.

I dok je cijela javnost u BiH mogla da vidi ovu kardinalnu grešku i analizu Dragana Banjca, koji redovno komentariše suđenje u pomenutoj emisiji, iz FK Sloboda potpuno drugačija reakcija. U svom saopštenju za javnost povodom utakmice u Gabeli, objavljenom u ponedjeljak, 15. aprila 2019. godine, između ostalog stoji:

– Ovim putem potvrđujemo ispravnost i korektnost protivničkih igrača kao i sudija utakmice na što nemamo niti jednu primjedbu, jer niti jednim gestom sudije nisu pokazale da žele da utiču na rezultat – stoji u saopštenju kluba iz Rudarske 2.

Nakon svega nameće se logično pitanje kako je moguće da su iz FK Sloboda u svom saopštenju istakli kako su zadovoljni suđenjem na utakmici u Gabeli dok su očigledno bili oštećeni za kazneni udarac i osvajanje najmanje jednog mogućeg boda.

Podsjetimo, Sloboda je u posljednjem susretu BH Telecom Premijer lige poražena od GOŠK-a rezultatom 3:2. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,