Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pantelić o dolasku u Tuzla City: Napadamo titulu prvaka BiH

Preuzmite sliku

Srbijanski internacionalac Dušan Pantelić, rođeni Kragujevčanin (29), bivši prvotimac Rada, Palića, Mladenovca, Srema iz Jakova, Teleoptika, Voždovca, Napretka, Bežanije, Novog Pazara, Radnika, Janjine, niškog Radničkog i Honveda, nedavno je odlučio nastaviti karijeru u redovima Tuzla Cityja.

“Ugovor je na tri godine, zadovoljan sam”, istakao je Pantelić za Sport Klub. Pojasnio je potom otkud baš u Premijer ligi BiH.

“Mjerio sam nekoliko ponuda i izabrao onu koja mi najviše odgovara, kako zbog finansijskih uslova i ambicija kluba, tako i zbog blizine, dva i po sata od moje kuće, idealno. A, imao sam pozive iz Grčke, Kazahstana… Tražili su me i pojedini srbijanski superligaši, prednjačio je TSC. Interesovao me, ipak, odlazak u arapski svijet, postojali su nagovještaji da od svega može nešto da bude, zato sam i oklijevao, da bih odjednom presjekao, ne želeći da gubim vrijeme u čekaonici. Dopalo mi se ono što su predložili Tuzlaci, sjeo sam za sto sa direktorom Samirom Muratovićem i trenerom Draganom Jovićem, koji su insistirali na mom transferu, u akciju se zatim uključio klupski predsjednik Azmir Husić i dao zeleno svjetlo za realizaciju posla”, rekao je.

  • U izjavi za klupski sajt nahvalio ga je direktor Muratović, rekavši da je on veznjak kakvog Tuzla dugo traži, uvjeren da će predstavljati veliko pojačanje i pravo osvježenje za naš elitni rang.

    “Godi svaka njegova riječ, koliko prija, toliko i obavezuje, opravdat ću povjerenje, biti ono što Tuzla City od mene očekuje”, dodao je.

    Uskoro planira selidbu u Tuzlu.

    “Polako se pakujem, u utorak ću da se pojavim na prvom treningu u novom okruženju, priprema se napad na titulu, koju pikiraju i Sarajevo, Borac, Zrinjski…”, poručio je Pantelić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje