Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Panta Rei na čelu sa Elvirom Bijedićem i FK Sloboda ozvaničili saradnju

Preuzmite sliku

Prethodnih godina Centar za poboljšanje fizičkog zdravlja u Tuzli Panta Rei bio je dio crveno-crne porodice, a na obostrano zadovoljstvo saradnja će se nastaviti i u budućnosti, na još većem nivou.

Tim stručnjaka na čelu sa Elvirom Bijedićem fizioterapeutom muške košarkaške reprezentacije BiH i Dženanom Damadžić fizioterapeutkinjom ženske košarkaške reprezentacije BiH i u narednim mjesecima će voditi računa o fizičkom zdravlju fudbalera Slobode. Saradnja je danas i ozvaničena, a na ovaj način Panta Rei će biti priključen mladom medicinskom timu, što im omogućava dodatne edukacije iz ove oblasti.

“Drago mi je što smo konačno ozvaničili dugogodišnju saradnju. Elvir Bijedić i njegovi saradnici su godinama uz naš klub i tuzlanski sport. Na ovaj način proširili smo naš mladi medicinski tim, a vjerujem da ćemo angažmanom Panta Reia kvalitet rada medicinskog tima podići na viši nivo”, istakao je Eldar Jusufović generalni direktor FK Sloboda.

  • Panta Rei tim na čelu sa Elvirom i Melikom kontinuirano vrši edukacije i predavanja i prezentuju svoja dosadašnja iskustva u radu, što u velikoj mjeri pomaže mladim, školovanim ljudima, koji tek počinju sa radom.

    “S obzirom da je FK Sloboda sportski kolektiv koji podržava mlade osobe koje imaju intenciju svakodnevno napredovati, zadovoljstvo nam je što sarađujemo sa Centrom poput Panta Reia koji pruža podršku mladim fizioterapeutima” istakli su iz FK Sloboda.

  • “Izražavam ogromno zadovoljstvo u svoje i ime svoje ekipe. Sloboda je nešto što je obilježilo moj život i apsolutno ću se i dalje svim svojim kapacitetom staviti na raspolaganje da napravimo bolje uslove za kvalitetniji trening i oporavak igrača Slobode. Zaista sam danas sretan i trudit ću se da to bude na maksimalnom mogućem nivou”, istakao je Elvir Bijedić.

    Elvir Bijedić je i autor mnogobrojnih knjiga, vodiča za trenere i radnike koji brinu o fizičkom zdravlju profesionalnih i rekreativnih sportaša. Uz kolegu Azura Sakića napisao je knjige “Primjena rekvizita u preventivnom treningu i kondicionoj pripremi sportista” i”Primjena rekvizita u kondicionoj pripremi sportista”. Čest je predavač na simpozijima i sportskim klinikama, a njegov rad cijenjen je širom BiH i u zemljama okruženja.

    Odlična saradnja prethodnih godina biće nastavljena na obostrano zadovoljstvo.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,