Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Panadić o Ivici Osimu: Genijalac, kratko je govorio, moraš biti baš blesav da ga ne skontaš

Preuzmite sliku

Legenda Željezničara je bio jedna od tema na Podcastu

Andrej Panadić je gostovao u Podcast Inkubatoru prije nekoliko dana, a tom prilikom se dotakao i svoje igračke karijere, te saradnje sa Ivicom Osimom u redovima Sturma iz Graza.

Nakon igračke karijere Panadić je bio trener Istre, Padideha, Krškog i Rudara iz Velenja, a trenutno je bez angažmana. O Ivici Osimu imao je samo riječi hvale.

“On je general. Čovjek koji je fantastično osjećao fudbal i koji je uživao u svom poslu. Ja mislim da je on jedini trener koji za svoje treninge nije imao nikakav pismeni trag. Sve što je radio, radio je isključivo iz svoje glave. On je bez ijednog videa, sastav, po neka strelica, ali kroz treninge ti sve da. Ti moraš biti baš blesav da ne skontaš njega, jer i on je sam rekao šta će on nama tri dana pričati. On je bio u kabini i uopće nije dolazio dok bi igrali “ševu” jedno pola sata, bez zagrijavanja. Nakon pola sata onda on dolazi i u roku od pet minuta složi trening u glavi jer vidiš da je o tome razmišljao tada. Imao je tada treninge koje danas primjenjuju današnji treneri, jer stvarno kod njega nije bilo puno svega toga. On je sjajan čovjek kojeg ja poštujem i čuo sam ga prije otprilike mjesec dana. Čovjek je dobro, sada živi u Grazu i ide redovno na terapije, malo teže govori, a ja ga pitam kako ste šefe, a on mi odgovara: ‘Jebo majku svoju kako ću biti ne mogu svezati pertle’. On i dan danas zna sve o fudbalu i u dvije riječi kaže ti sve što želiš da čuješ. On je sa malim klubovima radio ogromne stvari i uvijek je znao kojeg je želio igrača. On je znao sa profilima igrača i da to sve uklopi, jer kada je mene dovodio on je imao cilj da uđe u Evropu da klub se malo digne, i onda sam ja došao i to se sve ostvarilo. Znao je ostati gledati utakmice po cijelu noć i zbog toga ga mnogo poštujem i cijenim”, rekao je Panadić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje