Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo se rijetko viđa na fudbalskim terenima: Leeds poveo na ružan način pa pustio Villu da izjednači na prazan gol

Preuzmite sliku

Leeds United i Aston Villa remizirali su 1:1 u sklopu 45. kola engleskog Championshipa.

Bila je to važna utakmica u napetoj završnici sezone u kojoj se obje momčadi bore za mjesto u playoffu i promociju u Premiership.

Ali ono o čemu će se najviše pričati nakon ovog remija bio je fair-play potez Bielsinog sastava koji je ovim rezultatom izgubio i teoretsku šansu da se direktno plasira u elitni rang.

Centralna tema svih britanskih medija ovih dana bit će svakako Marcelo Bielsa i John Terry. Nogometaši Leedsa mogli su danas postati najveći antiheroji ove sezone. Napravili su ono što se inače ne radi, točnije, to je učinio poljski reprezentativac Mateusz Klich.

Dok je napadač Aston Ville Jonathan Kodjia ležao na travi, a gosti čekali da neko izbaci loptu i stali, Klich je započeo napad s krila, ušao u sredinu i na opće iznenađenje svih na stadionu – šutirao sa 16 metara. Klich je zapravo pogodio protivničku mrežu, Leeds je poveo, a gosti su bijesno skočili s klupe, nastala je i gužva među igračima te je umalo izbila tuča. Villin Anwar El Ghazi čak je dobio i crveni karton.

Izuzetno bijesan bio je John Terry, koji je mahnito tražio Bielsinu reakciju. Na sreću bivšeg kapetana Chelseaja, i dobio ju je.

Argentinski stručnjak naredio je svojim igračima da puste protivnika da izjednači. Tako je i bilo. Nogometaši Leedsa su samo stajali i čekali da im Adomah zatrese mrežu. Tada je Terry poručio Bielsi: “To je fer, to je fer”, a ovaj mu je ljutito odmahivao rukom i tjerao ga u svoj tehnički prostor.

Pokušavao je Leeds na sve načine opet doći do prednosti, ali nije uspio. Tako je poslije Norwicha i teoretski Sheffield United direktno ušao u Premiership. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,