Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je teorija koja Džeki i Interu daje nadu u osvajanje Lige prvaka

Preuzmite sliku

Na društvenim mrežama pojavila se navijačka teorija o kojoj pišu strani mediji – prema kojoj bi Inter trebao osvojiti Ligu prvaka zbog Marcela Brozovića. Preciznije, Manchester City je neće osvojiti jer nema nijednog Hrvata u ekipi.

Od 2013. godine i finala na Wembleyju u kojem je Mario Mandžukić s Bayernom podigao trofej evropskog prvaka golom protiv Borussije, barem jedan hrvatski fudbaler osvojio je Ligu prvaka.

Luka Modrić ih je uzeo pet komada s Real Madridom, 2014., od 2016. do 2018. i 2022. godine, Mateo Kovačić je osvojio četiri, Dejan Lovren i Ivan Perišić po jednom…

Ali, ove godine tu priliku ima Marcelo Brozovića. Logično, navijači koji znaju za ovaj podatak već su počeli spominjati kako će Brozović biti garancija Interu za trofej, iako u taj susret u Istanbulu 10. juna ulaze kao autsajderi. O tom fenomenu pišu ugledni strani mediji.

“Brozoviću, molim te nastavi hrvatski niz u Ligi prvaka“, piše jedan koji je očito Interov navijač.

“Zadnja nada Hrvatskoj za nastavak čudesnog niza osvajača Lige prvaka“, piše drugi.

Podsjetimo, Inter je sinoć osvojio Kup Italije, deveti put u svojoj historiji. Taj trofej je bio jubilarni deseti u igračkoj karijeri za bh. fudbalera Edina Džeku koji će tako imati priliku da u Istanbulu osvajanjem Lige prvaka na pravi način kruniše spektakularnu karijeru, prenosi N1.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje