Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je sastav koji bi trebao započeti susret u Amsterdamu

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija BiH danas će od 18,00 sati gostovati Nizozemskoj u pretposljednjem kolu UEFA Lige Nacija.

Selektor Dušan Bajević uoči priprema reprezentacije ostao je bez Edina Džeke i Amira Hadžiahmetovića koji su bili standardni na utakmicama u septembru i oktobru.

Upravo ova dva igrača nisu bili u prvih 11 protiv Nizozemske kada smo prije mjesec dana remizlirali sa 0:0.

Bajević je tada na teren poslao Šehića, Saničanina, Hadžikadunića, Todorovića, Kadušića, Cimirota, Pjanića, Krunića, Gojaka, Tatara i Đurića.

Danas ćemo vjerovatno gledati sličan sastav, s tim što će opravdano od prve minute na terenu Kolašinac mijenjati Kadušića, Višća Tatara, te Hodžić Đurića koji nije ni pozvan.

BiH će vjerovatno istrčati u formaciji: Šehić, Todorović / Cipetić, Saničanin, Hadžikadunić, Kolašinac, Cimirot, Krunić, Pjanić, Gojak, Višća i Hodžić.

Mana ove formacije je što će Krunić ili Gojak igrati na krilnoj poziciji koja im nije prirodna. Obojica u vrlo zahtjevnoj Seriji A igraju centralne vezne igrače, gdje očigledno mogu pokazati puno više nego na krilnim pozicijama na kojima ih Bajević silom prilike postavlja.

Nizozemska će prema najavama njihovih medija igrati u formaciji Krul, Wijndal, Blind, De Vrij, Dumfries, Frenkie de Jong, Wijnaldum, Van de Beek, Depay, L. De Jong i Berghuis.

Paklen sastav sa igračima Barcelone, Man. Uniteda, Liverpola…, no utakmica u Zenici od prije mjesec dana pokazala da možemo parirati ovom moćnom protivniku.

Nizozemci su do sada u Ligi Nacija na svom terenu pobijedili Poljsku sa 1:0 i izgubili od Nizozemske 0:1. Ni u drugim mečevima nisu zabili više od jednog gola.

Motiva za dobar rezultat je više – opstanak u A Ligi Nacija, ali i ostanak u trećoj jakosnoj grupi uoči žrijeba kvalifikacija za SP 2022. (Foto. Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,