Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je jedan od najlošije izvedenih penala ikada, i to u finalu Kupa Slovenije

Preuzmite sliku

Nogometaši Olimpije u nevjerovatnom finalu Kupa Slovenije pobijedili su Maribor rezultatom 2:1 i osvojili ovo takmičenje, a o potezu tragičara utakmice Marku Toliću, nogometašu Dinama koji igra na posudbi u Mariboru, sigurno će se još dugo pričati.

Naime, pri rezultatu 0:0 Maribor je u 101. minuti imao šansu da iz penala dođe do pobjede i osvajanja ovog takmičenja, ali je Tolić pokušao popularnom panenkom prevariti golmana Olimpije, no on je pročitao njegovu namjeru, ostao na sredini i bez većih problema uhvatio loptu.

Tolić se, očekivano, u nevjerici hvatao za glavu, a ni trener Maribora i bivši šef stručnog štaba Dinama Damir Krznar nije mogao vjerovati šta je uradio njegov igrač.

Tu nije bio kraj drame pa smo tako u produžecima vidjeli tri pogotka. Prvo je u 103. minuti Lascikas doveo Olimpiju u vodstvo, ali u 113. minuti Maribor se vraća i stiže do poravnanja nakon pogotka koji je postigao Mitrović.

Činilo se da će na kraju pobjednika odlučiti penali, a nakon dugog gledanja VAR-a sudija je na kraju svirao penal za Olimpiju, koji je izveden u 131. minuti i kojeg je Elšnik pretvorio u pogodak.

Tako je Olimpija u ovoj sezoni osvojila duplu krunu, prvu nakon 2018. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,