Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovako je kandidat za selektora BiH pričao o Radovanu Karadžiću 2009. godine (VIDEO)

Preuzmite sliku

Status selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine naredne sedmice bi trebao biti riješen.

Mediji su već počeli sa špekulacijama o novom selektoru, mnogi imaju svoje lične kandidate, dok su se pojedini okrenuli napadima prema kolegama novinarima koji iznose takve informacije.

Kako bilo, najviše su se spominjala imena Sergeja Barbareza, Mehe Kodre, Amara Osima i Radomira Antića. Srbijanski stručnjak ima vrhunsku karijeru, ali pojedine mrlje u medijima bi mogle koštati Antića da preuzme novi posao.

Bivši trener Real Madrida, Atletico Madrida i Barcelone gostovao je 2009. godine u emisiji Poligraf na B92, a razgovarao je o napadu na novinara El Paisa nakon teme o Radovanu Karadžiću:

,,Poslije jednog intervjua u kojem sam branio Radovana Karadžića, rekao sam novinaru da je on nacionalista, da uopće ne poznaje ukupnu situaciju na našim prostorima. Nazvao sam ga fašistom. On me je tužio, a ja sam platio kaznu s velikim zadovoljstvom. Uvijek sam branio naše interese kada je Srbija u pitanju”, rekao je Antić.

Da li je promijenio mišljenje o ratnom zločincu Radovanu Karadžiću?

,,Ne, nisam. Kad braniš svoj narod, ja smatram da je to dužnost svakog čovjeka koji je bio u tom trenutku na toj poziciji”, zaključio je ovaj trener. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje