Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovako bi trebala izgledati reprezentacija BiH u budućnosti

hajrovic-gool1
Preuzmite sliku

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine napravio je sjajan posao u posljednje vrijeme.

hajrovic-gool1

Pod okrilje reprezentacije Bosne i Hercegovine dovedeni su sjajni igrači, Ermin Bičakčić, Sead i Izet Hajrović, a uskoro bi za Zmajeve trebali debitovati Sead Kolašinac i Anel Hadžić.

Bičakčić se odmah ustalio u prvom timu Zmajeva, a ovaj Zvorničanin je upisao i prvi gol u dresu BiH i to kada je najviše trebalo, protiv Slovačke.

Slično je i sa Izetom Hajrovićem, koji je po kvaliteti definitivno jako blizu prvog tima selektora Safeta Sušića.

Hajrovićeva prirodna pozicija je desno krilo, što je, uz lijevog beka, deficitarna pozicija u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Sušić je tokom ovih kvalifikacija uglavnom igrao u formaciji bez desnog veznog igrača, a tu su se po potrebi ubacivali Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević.

Međutim, sa Hajrovićem, Zmajevi imaju prirodno desno krilo, a fudbaler Grasshoppersa svojom eksplozivnošću i snagom, a pogotovo sjajnim šutem, može konkurisati za mjesto u prvoj ekipi.

repka-slavljee2

Kada za reprezentaciju BiH debituje i Kolašinac, Sušić će riješiti i poziciju lijevog beka, na kojoj su do sada igrali Sejad Salihović i Senad Lulić.

Lulić u Laziju ponekad igra na ovoj poziciji, ali je ipak on mnogo ofanzivniji igrač.

Šta tek reći za Salihovića, koji u karijeri nikada nije igrao lijevog beka, osim u reprezentaciji.

Sa Kolašincem na ovoj poziciji, Sušić ima slatke muke u veznom redu, jer u tom slučaju ima na raspolaganju strašnu veznu liniju, piše Sport.ba

postava-repka-buducnost1

Anel Hadžić igra na pozciji defanzivnog veznog i njegov dolazak je također od ogromnog značaja, tim prije jer je Elvir Rahimić već odavno na zalasku karijere.

Sušić će uskoro na raspolaganju imati i strašnu klupu, na kojoj bi mogli sjediti igrači kalibra Zvjezdana Misimovića, Hadžića, Harisa Medunjanina, Senijada Ibričića, Miroslava Stevanovića

Legendarni holandski stručnjak, jedan od najboljih trenera svih vremena Rinus Michels jednom je rekao: Ekipa je jaka koliko joj je jaka klupa…

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: